مجموعه: رازیانه برای کبدچرب داروهای گیـاهی و طب سنتی

 

کبد چرب بیماری شایعی هست که این روزها خیلی از آن رنج مـی برند

 

 کبد چرب بیماری شایعی هست که این روزها خیلی از آن رنج مـی برند کـه متاسفانـه عامل اصلی این نوع بیماری، رازیانه برای کبدچرب عدم رعایت تغذیـه سالم و افراط درون مصرف غذاهای چرب و مضر هست که اگر بـه موقع کنترل و مداوا نشود مشکلات بسیـاری را بـه همراه خواهد داشت.

افراط درون خوردن عرقیجات سرد عامل تشدید کبد چرب است. رازیانه برای کبدچرب طبع کبد گرم و تر هست و وقتی افراد بـه صورت افراطی عرقیجات با مزاج سرد مـی خورند طبع کبد تغییر پیدا مـی کند و به صورت کبد تنبل و چرب درون مـی آید. رازیانه برای کبدچرب متاسفانـه برخی ها بـه مردم کـه مشکل کبد دارند عرق شاه تره یـا کاسنی مـی دهند و این باعث تشدید کبد چرب مـی شود، درون حالی کـه زمانی بهتر هست کاسنی یـا شاه تره مصرف شود کـه کبد بیش از اندازه داغ شده باشد کـه با م پزشک مجاز بـه مصرف آن هستند.

چربی زیـاد و خوردن آب یخ درون وسط غذا یکی از عوامل بـه وجود آمدن کبد چرب هست که متاسفانـه خیلی از افراد این دو مورد را رعایت نمـی کنند. گیـاه خار مریم بـه دلیل طبع گرم، بهترین گیـاه به منظور درمان کبد چرب است. همچنین عرق نسترن و عناب و سیـاهدانـه به منظور کبد چرب مفید هستند.

ریسک کبد چرب درون افرادی کـه اضافه وزن دارند بیشتر از افراد لاغر است. بنابراینانی کـه بیماری چاقی و اضافه وزن دارند حتما خیلی مواظب باشند کـه با تغذیـه سالم و ورزش از این بیماری پیشگیری کرده یـا آن را کنترل کنند. متاسفانـه کودکان و جوانان این روزها بـه سمت غذاهای فست فودی و آماده روی آورده اند کـه از دیدگاه طب سنتی رد شده هست و همـین عامل اصلی ایجاد کبد چرب است. درون حالی کـه مصرف سبزیجات، خام خوری و پرهیز از مصرف غذاهای آماده و چرب درون پیشگیری از این بیماری موثر است.

 کبد از اعضای رییسه بدن هست و نقش اساسی درون بدن ایفا مـی کند. یکی از عوامل دیگر درون آسیب رساندن بـه کبد، استرس و اضطراب هست که امروزه متاسفانـه خیلی ها دچار آن هستند. بسیـاری از افراد که تا زمانی کـه بیماری سراغ شان نیـامده، مراقب وضعیت بدن و سلامت خود نیستند. شاید مصرف بی رویـه انواع و اقسام فست فودها، استعمال دخانیـات و عدم تحرک نمونـه بسیـار خوبی از همـین بی توجهی افراد نسبت بـه بدن است، با این وجود مـی توان با انجام مجموعه ای از کارها جلوی ابتلا بـه خیلی از بیماری ها را گرفت.

برای مثال کبد چرب یکی از بیماری هایی هست که مـی توان که تا حد زیـادی از آن پیشگیری کرد. کبد چرب بیماری شایعی هست و با شـهرنشینی و زندگی ماشینی روز بـه روز هم بر تعداد مبتلایـان اضافه مـی شود. دکتر فاطمـه نجات بخش، متخصص طب سنتی ایران و عضو هیـات علمـی دانشگاه علوم پزشکی تهران این بیماری را از نگاه طب سنتی بررسی مـی کند.

نگاه طب کلاسیک بـه کبد چرب با نگاه طب سنتی بـه این بیماری متفاوت است. کبد چرب از نظر طب کلاسیک زمانی اتفاق مـی افتد کـه افزایش و تجمع چربی درون بافت کبد وجود داشته باشد و گاهی همـین مسئله مـی تواند باعث بـه وجود آمدن بدخیمـی درون کبد (سرطان) یـا سیروز کبدی شود اما از نظر طب سنتی هر عاملی کـه باعث ایجاد سوءهضم شود، کبد چرب ایجاد مـی کند.

معده هضم غذا را برعهده دارد و مواد غذایی از معده بـه کبد مـی روند، درون نتیجه هر عاملی کـه در معده ایجاد سوء هضم کند مـی تواند درون کبد انسدادهای ریز ایجاد کند و در نـهایت این انسدادهای ریز، کبد چرب را بـه وجود مـی آورند. بنابراین محصول هضم معده کـه وارد کبد مـی شود حتما از کیفیت مناسب برخوردار باشد.

کبد چرب چه علائمـی دارد؟
افراد درون هر سنی مـی توانند بـه کبد چرب مبتلا شوند؛ حتی کودکانی کـه تحرک ندارند و پرخوری مـی کنند نیز بـه کبد چرب مبتلا مـی شوند. کبد چرب درون افرادی کـه اضافه وزن دارند، بیشتر دیده مـی شود. مبتلایـان بـه کبد چرب، بدن سست و دارند و معمولا پوست شان سفید است. این گروه بعد از خوردن غذای چرب و سنگین احساس درد و سنگینی درون قسمت راست و بالای شکم مـی کنند، ضمن اینکه حس کرختی و سنگینی درون کل بدن هم احساس مـی شود.

پوست مبتلایـان بـه کبد چرب شادابی و طراوت ندارد و معمولا نوعی بدرنگی درون پوست ایجاد مـی شود. سرد بودن بدن یکی دیگر از علائم ابتلا بـه کبد چرب است، طوری کـه این افراد از گرمایی بودن شکایت دارند ولی درون واقع با لمس بدن، سردی بدن کاملا احساس مـی شود.

هرگز ناشتا، آب سرد ننوشید
اگرچه نوشیدن آب به منظور بدن ضروری هست ولی نوشیدن آب هم مثل غذا خوردن، اصول خاص خودش را دارد. نوشیدن آب و مایعات نباید قبل از غذا یـا درون بین آن باشد. نوشیدن آب و مایعات را حتما به یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا موکول کرد.

مایعات بـه ویژه آب هر چه سردتر باشند، آسیب بیشتری به منظور بدن بـه همره دارند. درون نتیجه دمای مایعات حتما متعادل باشد. نوشیدن آب صبح ها بـه صورت ناشتا، اواسط خواب و پس از بیداری ناگهانی، بعد از است، بعد از رابطه و بعد از ورزش مضر است. نوشیدن آب حتما به اندازه نیـاز و در حد رفع تشنگی باشد. خود تشنگی مـی تواند بـه بدن آسیب وارد کند؛ بنابراین توصیـه مـی شود افراد از نوشیدن بیش از اندازه آب یـا تشنـه ماندن خودداری کنند.

اگر غذا را نجوید ضرر مـی کنید
عوامل زیـادی درون سوء هضم نقش دارند و مـهم ترین آنـها خوب نجویدن یـا سریع خوردن غذا است. افرادی کـه عادت دارند انواع و اقسام غذا را با هم بخورند یـا غذاهای دیرهضم و زود هضم را با هم مصرف مـی کنند، بیش از دیگر افراد بـه مشکلات سوءهضم و کبد چرب دچار مـی شوند. قبل از اینکه معده از غذای قبلی کاملا تخلیـه نشده باشد، نباید بلافاصله غذای دیگری خورد. یکی دیگر از عواملی کـه مـی تواند باعث ابتلا بـه کبد چرب شود، عدم رعایت اعتدال درون غذا خوردن است، کم خوری یـا پرخوری، بـه ویژه پرخوری مـی تواند با مشکل سوء هضم همراه باشد.


کمتر غذاهای سرد و غلیظ و لزج بخورید
انتخاب نوع غذا درون پیشگیری از ابتلا بـه کبد چرب مـهم است. استفاده بیش از اندازه از غذاهایی کـه طبع سرد، بـه ویژه طبع سرد و تر دارند درون تمامـی افراد، بـه خصوص افراد سرد مزاج مشکلات گوارشی بـه همره دارد و مـی تواند باعث ابتلا بـه چربی کبد شود.

انواع ترشی، لبنیـات بـه ویژه ماست و دوغ، آلو، هلو، مرکبات، گیلاس، آلبالو، خیـار، گوجه و ... همگی حتما در حد اعتدال مصرف شوند چون استفاده بیش از اندازه آنـها مشکل ساز است. استفاده بیش از اندازه از غذاهای غلیظ و لزج مانند کله پاچه، حلیم، آش رشته، ماکارونی، لازانیـا، پاستا، بامـیه، فست فودها، برنج و ماهی (سرد و تر و لزج) و ... درون ایجاد اختلال سوء هضم و ابتلا بـه کبد چرب نقش دارند. همچنین استفاده زیـاد و مکرر از شیرینی های چرب و غلیظ مانند انواع شیرینی های قنادی مـی تواند باعث ابتلا بـه کبد چرب شود. 

استفاده زیـاد از لبنیـات بـه ویژه ماست و دوغ درون ابتلا بـه کبد چرب نقش دارند

نگذارید بدن تان سرد شود
هر عاملی کـه موجب سرد شدن بدن، بـه ویژه سرد شدن دستگاه گوارش و کبد شود، مـی تواند باعث ابتلا بـه کبد چرب شود. یکی از این عوامل، بی حرکتی و سکون است؛ البته فعالیت بیش از حد و سنگین بدنی هم مـی تواند درون ابتلا بـه کبد چرب نقش داشته باشد. خواب، بین شش که تا هشت ساعت به منظور افراد کافی هست ولی خواب بیش از اندازه مشکل ساز مـی شود. استرس یکی دیگر از عواملی هست که مشکلات گوارشی، بـه ویژه کبد چرب را بـه همراه دارد. درون نتیجه حتما این عوامل درون زندگی بـه حداقل برسند.

خوراکی ها را با مصلح شان بخورید
افرادی کـه به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، حتما حجم غذای خود را کاهش دهند و از پرخوری بپرهیزند. روزه داری درون بهبود وضعیت این افراد تاثیر زیـادی دارد. غذای شب حتما سبک و با حجم کم باشد، همچنین بین صرف وعده شام که تا خواب حداقل دو ساعت فاصله ایجاد شود. این دسته از افراد حتما از خوردن غذاهای سرد پرهیز کنند و در صورت مصرف، آنـها را با مصلح غذاها استفاده کنند.

استفاده از ادویـه هایی مثل زیره، زنجبیل، سیـاهدانـه، آویشن، نعنا، فلفل، دارچین، مـیخک و هل درون غذاها بـه دلیل خاصیت گرمـی مـی تواند مفید واقع شود. این ادویـه ها درون تقویت کبد هم نقش دارند. افرادی کـه تمایل بـه مصرف ماست و دوغ دارند حتما ماست را بـه صورت چکیده و در حجم کم مصرف کنند و دوغ را با استفاده از ماست چکیده درست کنند.

مصرف سبزیجات و زیتون همراه با غذا ایرادی ندارد ولی ماست نباید همره با غذا استفاده شود. استفاده از نبات و عسل هم درون برطرف سردی مـی تواند مفید باشد. بـه طور کلی استفاده از غذاهای گرم توصیـه مـی شود ولی نباید درون استفاده از غذاهای گرم هم افراط شود.

افراد مبتلا بـه کبد چرب حتما از خوردن غذاهای پر رطوبت مثل شیر، مـیوه های آبدار و لبنیـات پرهیز کنند یـا آنـها را با مصلح استفاده کنند. به منظور مثال مصلح ماهی، ادویـه هایی مثل زعفران، فلفل و دارچین است. کباب ماهی و استفاده از ماهی جنوب هم مـی تواند درون کاهش سردی و رطوبت موثر باشد.

گوشت غلیظ نخورید
افرادی کـه به کبد چرب مبتلا هستند نباید از گوشت های غلیظ استفاده کنند. گوشت، و شتر درون گروه گوشت های غلیظ قرار مـی گیرند و نباید مصرف شوند. گوشت ، مرغ محلی و بلدرچین گزینـه های خوبی هستند. خوردن نخود آب کـه به همراه ادویـه جات گرم مثل دارچین و زعفران درست شود و در آن شوید وجود داشته باشد، مـی تواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند. به منظور درست نخود آب مـی توان از آب گوشت، نخود، برنج و گوشت استفاده کرد. یکی دیگر از سبزی هایی کـه باعث تقویت کبد مـی شود شنبلیله هست که استفاده از آن درون غذاها بـه بیماران مبتلا بـه کبد چرب توصیـه مـی شود.

خوراکی های دوست کبد
مبتلایـان بـه کبد چرب مـی توانند به منظور تقویت کبد از پسته، بادام و فندق استفاده کنند. این افراد حتما روزانـه پنج عدد فندق، پنج عدد بادام و سه عدد پسته بخورند. مواد غذایی دیگر وجود دارند کـه برای کبد مفیدند. به منظور مثال انجیر و مویز. همچنین ترب نیز بـه باز شدن انسداد کبد کمک مـی کند.

مبتلایـان بـه کبد چرب بـه جای استفاده از آب بهتر هست ماءالعسل (ترکیب آب و عسل) بنوشند. این افراد مـی توانند گاهی اوقات بـه جای آب، عرق کاسنی و شاتره (به نسبت مساوی عرق کاسنی و شاتره) بنوشند. البته استفاده از رازیـانـه تنـها بـه خانم ها توصیـه مـی شود و آقایـان نباید از آن استفاده کنند. اگرچه مـیوه های شیرین مثل توت و مویز به منظور کبد مفیدند ولی نباید درون مصرف آنـها افراط کرد.   

برای تقویت کبد از پسته، بادام و فندق استفاده کنید

 
نسخه
اگر آزمایش های شما نشان از چربی کبدتان دارد:
1. دو قاشق غذاخوری خاکشیر را درون ییم لیوان آب بجوشانید، یک لیوان باقی بماند. هر روز صبح ناشتا مـیل کنید و تا نیم ساعت چیزی نخورید.


2. هر روز یک استکان عرق کاسنی مـیل کنید .


3. هر روز یک استکان عرق شاتره مـیل کنید.


4. درون برخی موارد کـه تشخیص آن با طبیب حاذق است، حجامت کبدی هم توصیـه مـی شود.

نگران نباشید!
اگر شما مبتلا بـه کبد چرب هستید و این مطلب را که تا به اینجا مطالعه کرده اید، به منظور تان مژده ای داریم و آن این است: «در صورت رعایت رژیم غذایی توصیـه شده، انجام ورزش و تحرک بدنی مناسب و استفاده از روش های درمانی گیـاهی موثر، این بیماری بـه صورت کامل و بدون بر جای گذاشتن هیچ نوع عارضه ای بهبود مـی یـابد.»

پس: که تا فرصت باقیست شروع کنید! تندرستی ارزشمندترین هدیـه خداوند بـه انسان است، به منظور یک شروع خوب، هنوز فرصت باقی است.

منبع: ماهنامـه طبیب سبز/برترین ها




[طبیعی ترین راه درمان کبد چرب با طب سنتی رازیانه برای کبدچرب]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 19 Jul 2018 09:43:00 +0000